Cranio sacraal therapie

Wat is Cranio?

Craniosacraal therapie, is een professionele vorm van beweegzorg waarbij zowel fysieke als emotionele klachten lichaamsgericht worden behandeld. Deze therapievorm heeft als aangrijpingspunten het craniosacraal systeem en bindweefselsysteem van het lichaam. Hierbij wordt de ‘klacht’ niet eenzijdig behandeld, maar wordt het lichaam als geheel benaderd. Uitgangspunt hierbij is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden.

Door zachte manuele technieken optimaliseert Cranio de spanning rond het bindweefselsysteem. Het helpt je te ontspannen en ondersteunt het zelf herstellend vermogen. Je gezondheid verbetert en je kan weer lekker in je vel komen.

Spanning en emoties

Lichamelijk en emotioneel trauma kan zich in je bindweefsel vastzetten in de vorm van spanning. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust, maar gaandeweg kost het je veel energie en kan je lichaam niet optimaal functioneren. Met zachte aandachtige behandeling van de gespannen gebieden wordt je lichaam uitgenodigd om te ontspannen. Dit gaat soms gepaard met het loskomen van emoties die te maken kunnen hebben met een (oud) trauma. Vastgezette spanning komt vrij waardoor je zelfherstellend vermogen weer op gang kan komen.

De therapeut is vooral ondersteunend aanwezig bij het proces. Deze stuurt en interpreteert niet, maar geeft ruimte aan wat jouw lichaam van binnen uit aangeeft en helpt je je inzichten op heldere manier te duiden.

De tijdsduur van een behandeling kan variëren van drie kwartier tot anderhalf uur. Om je lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling, is de behandelfrequentie meestal laag.

Wanneer Cranio

Door alles wat gedurende het leven gebeurt kunnen er verstoringen ontstaan in de spanning van het bindweefsel waardoor je lichaam in onbalans raakt. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. En omgekeerd: kunnen allerlei gezondheidsklachten of emoties, stress of onbewuste trauma’s een verstoring van de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaken.

Cranio kan bij veel aandoeningen toegepast worden. Het kan gebruikt worden als ondersteunende therapie bij andere behandelingen of als losstaande therapie. Het doel hierbij kan zijn het (her) vinden van ontspanning, herstel van lichamelijk en/of emotioneel letsel, herstel na operatie en verminderen van pijn. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam.

Door de zachte, aandachtige werkwijze is het ook heel geschikt voor mensen bij wie bijvoorbeeld massage of fysiotherapie te belastend of te pijnlijk zijn of wanneer je je meer op je gemak voelt wanneer je je kleding kunt aanhouden.

Ook ter preventie en voor behoud van een goede gezondheid kunnen we Cranio aanbevelen.

Sarongstraat 14
1448 DX Purmerend
Telefoon: 06-28161608

Email: info@biancavanvelse.nl

Bel gerust voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek naar:

06-28 16 16 08

Openingstijden:

Dinsdag      : 09:30-17:00 uur

Woensdag  : 09:30-17.00uur

Donderdag : 09:30-17.00 uur

Vrijdag         : 09:30-13:00 uur


Blog

Corona protocol

Privacyverklaring


Maak een afspraak


 


Social media