Verloop van het behandeltraject

Oriëntatiegesprek

Dit gesprek is gratis en duurt 45 minuten. Het slagen van een therapie hangt af van of je een "klik" hebt met jouw therapeut. Je bouwt namelijk samen een therapeutische relatie op. Bovendien zal je aan mij allerlei vragen willen stellen, het gratis oriëntatiegesprek biedt hier mogelijkheid toe. 

Intake

Na akkoord  te starten met het behandeltraject, stuur ik jou het intakeformulier en een vragenlijs om in te vullen. Hiermee gaan we dieper op je hulpvraag in en de context van je hulpvraag. Deze vragen hebben onder andere betrekking op lichamelijke en mentale klachten, op erfelijke aandoeningen, operaties, blessures, ongevallen en bijzonderheden tijdens de zwangerschap, maar ook jeugd ervaringen komen aan bod.

Tevens krijg je de behandelovereenkomst voor ondertekening.

 

Eerste afspraak:

In deze sessie word het intake formulier doorgenomen. We bekijken of er nog toelichting nodig is en of je hulpvraag en doelen helder zijn. Dit gesprek duurt ongeveer 45 minuten, daarna volgt er een cranio sacraal sessie van 45 minuten.

De behandeling bestaat uit zachte technieken. Hierdoor kan vrijwel iedereen cranio sacraal therapie ondergaan. De behandeling wordt gegeven op de kleding en duurt ongeveer anderhalf uur, bij kinderen meestal korter.

Doordat de behandeling overwegend op de kleding gegeven wordt is het aan te raden geen strakke kleding te dragen. De therapeut kan u vragen strakke kleding of sieraden zo mogelijk af te doen of los te maken.

Verkenningsfase (twee sessies):

De verkennings fase bestaan uit twee cranio sacraal sessies. Ik heb deze twee sessies nodig om jou lichaam te leren kennen en jij hebt deze twee sessies nodig om te wennen aan de aanraking. Samen hebben wij deze twee sessies nodig om een vertrouwensband op te bouwen.

Aan de hand van mijn bevindingen, maak ik een werkhypothese/behandelplan.

Ik werk met verschillende disciplines en combineer deze tijdens jou behandeltraject. Denk hierbij aan cranio sacraal therapie, EMDR,  familieopstellingen en systemeem therapie Daardoor zal het behandeltraject voor elk persoon anders zijn en word aangepast aan wat er nodig is.

Het behandelplan is een richtlijn. Ik kan hier tussentijds van af stappen mocht het nodig zijn. Ik bespreek uiteraard waarom ik dit doe. 


Bespreking werkhypothese

In deze sessie wordt jouw werkhypothese / behandelplan besproken en werkdoelen vastgelegd. Een startbrief wordt naar je huisarts gezonden, mits je toestemming geeft. Als je wil ontvang jouw werkhypothese / behandelplan per mail.

Behandelsessies

De opvolgende behandelsessies worden gebruikt om te werken aan jouw gestelde doelen.

Na een behandeling kun je een toename van de klacht(en) ervaren. Deze toename is overwegend van korte duur waarna herstel zal plaatsvinden. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van de homeopathie.

Zoals ook bij andere geneeswijzen en therapievormen is nooit met 100% te garanderen of uw klacht(en) verholpen of verlicht kunnen worden.

Tussenevaluatie

Steeds na een blok van vijf behandelsessies volgt een tussenevaluatie. Om samen te bepalen in hoeverre de gestelde doelen behaald zijn, bijgesteld moeten worden voor de vervolgbehandeling. Als wil ontvang je de tussenevaluatie per mail.

Laatste sessie en afronding

Doordat we samen regelmatig tussenevaluaties houden, kun je goed voelen en zien wanneer je doelen behaald zijn. Samen blikken we terug op de behaalde resultaten. Ook word er weer vragenlijst ingevuld om veranderingen zichtbaar te maken. Ik zal vragen om een deel te nemen aan een anonieme tevredenheidsenqûete. Een ontslagbrief wordt aan je huisarts gezonden, mits je hier toestemming voor hebt gegeven.

Doelbehoud

Drie maanden na je laatste sessie zal ik vragen naar het behoud en het in stand houden van jouw behaalde doelen. Ik zend je hierover een e-mail.

Sarongstraat 14
1448 DX Purmerend
Telefoon: 06-28161608

Email: info@biancavanvelse.nl

Bel gerust voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek naar:

06-28 16 16 08

Openingstijden:

Dinsdag      : 09:30-17:00 uur

Woensdag  : 09:30-17.00uur

Donderdag : 09:30-17.00 uur

Vrijdag         : 09:30-13:00 uur


Blog

Corona protocol

Privacyverklaring


Maak een afspraak


 


Social media