PTSS en traumaverwerking

Iedereen maakt in zijn leven ingrijpende gebeurtenissen mee. Dat hoort bij het leven. Meestal verdwijnt de impact van de gebeurtenis na verloop van tijd. Maar soms gebeurd dit niet. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig dat het je niet lukt om die te vergeten. Een overval, ernstig verkeersongeluk, (seksueel) geweld of een mishandeling bijvoorbeeld. Of een aanslag of oorlogsgeweld.

Ze kunnen je leven helemaal ontregelen. Je kan emotionele en lichamelijke klachten ontwikkelen. Het kan zijn dat je de gebeurtenis(sen) nog herbeleeft of er erg veel aan moet denken of je word getriggerd door een situatie, waardoor er een (cel)herinnering ontstaat. Klachten als je somber en moe voelen, veel piekeren en je bent snel overprikkeld, je bent continu op je hoede. Het denken aan de nare ervaring roept pijn, verdriet en angst op. Herinneringen aan het voorval wil je liever vermijden.

De onverwerkte gebeurtenis(sen) geven spanning in het bindweefsel van ons lichaam. Bindweefsel is een ononderbroken  Dit kan klachten uiteenlopende klachten veroorzaken die zowel lichamelijk als emotioneel kunnen zijn.

Tijdens een cranio sacraal sessie word je je bewust van wat je lichaam jou te vertellen heeft en kun je na verloop van tijd de spanning loslaten en je word niet getriggerd door een herinnering aan de ervaring.

Veel voorkomende klachten:

- Slaapproblemen
- Prikkelbaar
- Woede-uitbarstingen
- Concentratieproblemen
- Hoofdpijn
- Hartkloppingen
- Veel huilen
- Schrikachtig/Angsten
- Vermijdingsgedrag
- Spanning in je lijf

Sarongstraat 14
1448 DX Purmerend
Telefoon: 06-28161608

Email: info@biancavanvelse.nl

Bel gerust voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek naar:

06-28 16 16 08

Openingstijden:

Dinsdag      : 09:30-17:00 uur

Woensdag  : 09:30-17.00uur

Donderdag : 09:30-17.00 uur

Vrijdag         : 09:30-13:00 uur


Blog

Corona protocol

Privacyverklaring


Maak een afspraak


 


Social media